Made in Germany KESSEL Logo
Traži:
 > Nepovratni ventili

Traženje proizvoda


Molimo, unesite broj proizvoda ili riječ pretrage da biste našli tehničke podatke, tekst specifikacije i CAD nacrte predmetnog proizvoda.

Nepovratni ventili

Sve izlazne cijevi od odvodnog čvora u zgradama (perilice rublja, tuševi, sanitarije, itd.) priključene su na kanalizaciju, tvoreći povezani sustav cijevi. Ako otpadne vode ne mogu slobodno teći kroz kanalizaciju npr. nakon jakih kiša ili zbog začepljenja u kanalizacijskim cijevima, one se vraćaju natrag u spojnu izlaznu cijev i mogu poplaviti sva područja kuće koja su ispod razine povratne vode.

Sukladno normi EN 13564.

Problem: Sustav odvoda bez zaštite od povratne vode

Tijekom jakih kiša, razina vode raste iznad tzv. razine povratne vode. Ovaj se izraz obično koristi za označavanje razine glavne ulice. Prostorije u suterenu ili podrumu brzo su poplavljene uzrokujući velike štete.

Rješenje: Sustav odvoda sa zaštitom od povratne vode

Sustavi odvodnje, kao što su podni slivnici, strojevi za pranje rublja, sudoperi, tuševi ili zahodi koji se nalaze ispod razine povratne vode, moraju biti zaštićeni učinkovito i trajno protiv povrata vode. Otpadne vode s gravitacijskim odvodom u kanalizaciju moraju biti zaštićene ventilima protiv povrata. Ako je javna kanalizacija iznad točke drenaže u zgradi, otpadne vode moraju se pumpati prema gore preko stanice za podizanje.

Vrhunski nepovratni ventili
s mehanički ili motorom pokretanim zaklopcem

Klasični nepovratni ventili
s mehaničkim zaklopcem protiv povratne vode

Nepovratni ventili u komori za podzemnu ugradnju
oslobađaju podrumski prostor premještanjem zaštite od
povratne vode izvan zgrade

 

Izdavač / Redakcija | Pravila o privatnosti
©1998-2017 KESSEL AG, Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany